Camping/ bungalowpark het Trefpunt  

bouwjaar: ongeveer 1958
verlaten: 2007
status: wordt gesloopt
foto's gemaakt op 12-02-2008

Historie:
Camping Het Trefpunt bestaat waarschijnlijk zo'n vijftig jaar.  Het terrein was ooit van de Gereformeerde Kerk. In de jaren vijftig was er een reformatorisch centrum met alleen slaapzalen, een soort jeugdherberg. In de loop van tijd groeide Het Trefpunt van kerkelijk centrum uit tot een heuse camping met gasten die er wel 25/ 30 jaar komen. Ook werden de huisjes vaak aan uitzendbureaus verhuurd die er  buitenlandse werknemers onderbrachten.
Op Het Trefpunt werden vanaf de jaren 90 tot in 2003 regelmatig asielzoekers in de huisjes ondergebracht. De gemeente Ermelo kocht in 1998 het recreatiepark  en  sloot een huurovereenkomst met het Centraal Orgaan voor opvang van Asielzoekers. Het COA kon het recreatiepark gebruiken als permanent opvangcentrum voor ongeveer honderd asielzoekers.  Eveneens ontstonden toen de plannen voor woningbouw op het terrein.
In 2003 werd de opvang van asielzoekers stopgezet en werd Het Trefpunt weer volledig camping. 31 oktober 2007 is de camping definitief gesloten en in november zijn alle stacaravans verwijderd of gesloopt.
Er zijn vergevorderde plannen om 180 woningen te bouwen waarbij het bosrijke karakter behouden moet worden.